diumenge, 8 de maig del 2011

Sobre els núvold d'etiquetes/Núvol de paraules: ENQUESTA

El Tag clouds o núvol d'etiquetes és una manera visual de poder presentar els indicadors de les etiquetes.
Que és una etiqueta o tag?
Una etiqueta és una paraula que ens classifica els post i ens ajuda a localitzar-lo. Per tant podria ser el tema sobre el qual parlar, el públic al qual va dirigit, qui l'ha escrit... Reflexionem...si escric un text que parli sobre la paella que conté un vídeo i és una proposta per fer un treball a classe, podríem posar les etiquetes de menjar, dietética, video, tasca... de manera que clicant en els tags pugui trobar articles que n'estan relacionat.

La presentació de manera més o menys visual ens permet creat núvols de diverses formes i color. També es poden fer núvols de paraules ( si voleu podeu mirar en següent article )
Un dels programes senzills per fer núvols de paruales és wordle (http://www.wordle.net/)
WORDLE


Què heu de fer? Aneu a la web de wordle, cliqueu en Create your own, a la següent pantalla podeu copiar el text que voleu usar per crear el núvol de paraules o posar una adreça d'internet de la qual usarà les paraules per crear el núvol. Els efecte ja veureu que els heu vist en més d'una pel·lícula. Si no us agrada usant l'opció Randomize podeu canviar la disposiciío de les paraules i efectes visuals. Jo he creat amb les paraules d'aquest post la següent:

Una vegada decidits podem copiar la imatge usant qualsevol captador de pantalla o publicar-la i obtindrem un codi per poder-la incrustar en el nostre espai.. i aquí teniu una creada posat la URL del bloc


Wordle: Rius. Formació Adults TACEspero que us interessi. Ara en classe haureu de crear-ne un parell, farem un post amb una selecció de les vostres word tag



En canvi el núvol de tag s'usen per poder trobar publicacions dintre d'un bloc. Al bloc teniu una enquesta sobre ells que voldria contestéssiu.
El el cas del bloc el núvol d'etiquetes es pot configurar modificant el codi html de la plantilla ( podeu llegir més en http://blogandweb.com/blogger/nube-de-etiquetas-en-el-nuevo-blogger/) .

5 comentaris:

  1. Realmente ha sido muy fácil hacerlo. Pero claro teniendo un buen profesor que te explica bien las cosas cualquiera es capaz de hacerlo.
    Gracias

    ResponElimina
  2. Que no! que sou uns Formula 1! uns Foeras! molt bé

    ResponElimina
  3. He hecho el trabajo con M. Carmen y creo que no es muy dificil.

    ResponElimina
  4. No ha sido difícil, me ha costado más explicarlo en el blog que hacerlo.

    ResponElimina
  5. por fin lo he hecho, más vale tarde que nunca.En casa más tranquila.

    ResponElimina

Si no poses el teu nom s'esborrarà