dimecres, 24 de febrer del 2010

Set i mig

Set i Mig
El set i mig és un joc de cartes molt senzill que es juga amb la baralla espanyola, treient els 8 i 9s. Es tracta d'aconseguir acostar-se al 7 i 1/2, sense sobrepassar-lo. Els valors de les cartes són:
  • de l'1 al 7, els seu valor.
  • la sota, el cavall i el rei valen 1/2.
S'anomena banca a la persona encarregada de repartir les cartes; ell haurà de competir amb els altres jugadors al final. Seguint l'ordre de les agulles del rellotge, la banca va donant una carta a cada jugador; cada jugador només podrà amagar-ne una, la resta estarà cap amunt. Sempre que vulgui es podrà plantar i passar el torn. Si a l'anar demanant cartes superés el 7 i 1/2 quedaria eliminat. Si un dels jugadors fa el 7 i 1/2 passa a ser la banca i s'emporta el doble del que ha apostat, si aquesta no aconsegueix fer el mateix.
Exemple de joc de dues persones;
  1. Els jugadors fan l'aposta mínima d'entrada.
  2. La banca situa davant del jugador una carta cap per avall.
  3. El jugador mira la carta i escull si es planta o si vol seguir amb una de nova. Si vol pujar l'aposta ho ha de fer abans de veure la nova carta.
  4. Si seguís el jugador hauria d'escollir quina carta quedaria cap per avall (la que li dóna la banca o la que li havia donat al principi).
  5. Seguit del lliurament d'aquesta carta el jugador tornaria a escollir si es planta o segueix.
  6. Ara és el torn de la banca. La banca mira la carta que tenia sobre la taula i escull si es planta o segueix (es seguiria a partir d'aquí el mateix procés que el jugador. L'únic que canviaria seria qui li donava la carta).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si no poses el teu nom s'esborrarà